Szolgáltatások

Cégünk egy évtizede használja szakértelmét lakossági- és ipari szivattyús

vízgépészeti megoldások kivitelezésére.

 Szolgáltatásaink:

 • kútfúrás
 • ismeretlen kutak kútdiagnosztikai vizsgálata,
 • kútgépészet,
 • házi vízellátás,
 • nyomásfokozás,
 • esővíz hasznosítás,
 • öntözéstechnika,
 • vízkeringetés,
 • szűrés-vízforgatás,
 • uszodatechnika,
 • talajvíz süllyesztő és átemelő gépészetek,
 • szennyvízátemelés,
 • környezetvédelmi szivattyús rendszerek,
 • ipari szivattyús rendszerek,
 • szivattyúvezérlések, szintvezérlések, motorvédelmek,
 • műanyag ciszternák, víztároló tartályok,
 • szervizelés, karbantartás

Szolgáltatásainkról bővebb felvilágosítás és ingyenes tanácsadás itt!

Családi házak szennyvízátemelése

A szennyvízkérdés régen hatalmas problémát okozott a társadalomnak, megannyi egészségügyi és környezetkárosító veszélyt hordozott magában, amely sürgősen megoldandó feladatot biztosított a szakértők számára. Napjainkban a megnövekedett igényeknek és a rohamosan fejlődő technikai újításoknak köszönhetően rutineljárásnak minősül egy-egy szennyvízszivattyúzás. A merülőmotoros búvárszivattyúk korszerű fejlődése lehetővé teszi a szennyvíz szivattyúzását és magasabb szintre való átemelését.

Családi házak esetében is könnyedén megoldható a szennyvízátemelő berendezések segítségével az alacsonyabban fekvő ingatlanok, csatornaszint alatti helyiségek szennyvízátemelése. Ez az eljárás utólagosan is kivitelezhető, azonban napjainkban a modern és újépítésű házak, lakóterületek esetében költséghatékony megoldás az előre minden háznál kivitelezett szennyvízátemelő, valamint a nyomott szennyvízelvezetés. Ezek a berendezések közös vezetékbe nyomják a szennyvizet, így egy jól működő megoldás jön létre.

Amennyiben Önnek is gondot jelent családi házának szennyvízelvezetése, keressen meg minket elérhetőségeinken és a megfelelő szivattyú berendezés segítségével megoldjuk a szennyvízátemelés problémáját!

 

Műanyag víztároló tartályok, ciszternák

A mai gazdaságos és környezettudatos életvitel egyik lehetősége az esővíz hasznosítás, melynek egyik alapvető eleme a víztároló tartály, ciszterna, ami a föld alatt elhelyezve tárolja az összegyűjtött és tisztított esővizet. Mivel a tisztított víz felhasználása a továbbiakban igen sokrétű lehet, például a ház vízellátása, ivóvíz, öntözés során, ezért a tároló anyagának sok szempontból meg kell felelnie a higiéniás elvárásoknak.

A víztároló tartályok műanyagból készülnek, mely kedvező tulajdonságainak és tisztaságának köszönhetően az élelmiszeriparban is gyakran felhasznált anyag. A víztároló tartály, ciszterna telepítése során kedvező a műanyag szerkezet, mivel kis súllyal rendelkezik, ezáltal az elhelyezése is egyszerűbbé válik, valamint korszerű technológiával, minősített hegesztéssel könnyedén előállítható.

Minőségi műanyag víztároló tartályokért és ciszternákért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, hogy az igényeihez leginkább illeszkedő megoldást megtalálják Önnek!

 

Öntözéstechnika jelentősége

Magyarország éghajlatának és a mai szélsőséges időjárási tényezőknek köszönhetően a nyarak egyre melegebb hőmérséklettel járnak, míg a csapadék mennyisége inkább az év további részére korlátozódik. Emiatt azonban a nyarak olyan szárazak, hogy a növények folyamatos vízpótlást igényelnek, amit emberi erővel sokszor nehéz megoldani.

Erre a célra szolgálnak az öntözőberendezések, melyek segítenek minket a mindennapokban, hiszen nem szükséges kimennünk locsolni a nyári hőségben. Az öntözőrendszerek nem csupán magán célokra alkalmazhatóak, ipari felhasználásuk is igen jelentős napjainkban. A földek vízellátása elengedhetetlen a termények fejlődése érdekében, így az öntözőrendszerek telepítése és használata nélkülözhetetlen az ipar szempontjából is.

Ha Ön is fontosnak tartja az öntözőrendszerek telepítését, legyen szó ipari- vagy magáncélokról, forduljon cégünkhöz! Vegye fel a kapcsolatot ügyintézőinkkel és kérjen árajánlatot öntözéstechnika kivitelezésére cégünktől! Mi segítünk megtervezni és létrehozni öntözéstechnikai berendezését, hogy a locsolás ne jelentsen többé gondot!

 

A nyomásfokozás

Olyan környezetben, ahol a közcsövek által biztosított nyomás nem megfelelő, a nyomásfokozás optimális és praktikus megoldás biztosít a felhasználók számára. A nyomásfokozást biztosító rendszer műszaki kivitelezés szerint hasonlít a házi vízellátáshoz szükséges berendezések felépítéséhez és kivitelezéséhez, mivel a csővezetékbe beépített szivattyú az igényeknek megfelelően képes a nyomást növelni.

A nyomásfokozásra alkalmas szivattyú egy, vagy többfokozatú rendszer is lehet, valamint kisebb teljesítményt igénylő környezetben vízszintes tengelyű és nagyobb teljesítményt igénylő környezetben függőleges tengelyű nyomásfokozó szivattyú rendszeresítése nyújt ideális megoldást. A rendszer működése során a kimenő nyomást a hálózati nyomás és a szivattyú munkaponti nyomása együttesen biztosítja. Ennek megfelelően a szivattyú kiválasztása és a munkapont meghatározása döntő szempont a rendszer működésének beállítása és maximalizálásának tekintetében, valamint a vezérlés kiválasztása is ennek függvényében ideális.

Tekintse meg weboldalunk információit, valamint a minőségi és jól működő nyomásfokozó rendszer tervezésével és kivitelezésével kapcsolatban keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Szivattyúk szervizelése

Szivattyúja felmondta a szolgálatot és nem tudja, mi lehet ennek az oka? Ha szivattyúja nem működik megfelelően, furcsa hangokat ad ki vagy gyengül a teljesítménye, akkor valószínűleg szüksége lesz egy szerelőre.

Azonban nem mindegy, hogy a szerelő mennyire tapasztalt és elhivatott. Bízza a szivattyú szervizelését olyan szakemberekre, akik nemcsak értenek a szakmájukhoz, de kiválóan művelik is azt! Hívjon minket, ha olyan csapatra szeretné rábízni szivattyúi állapotának megőrzését, amely nem ma kezdte a szakmát, és számos kiváló ajánlással rendelkezik!

Cégünk gyorsan és megbízhatóan dolgozik, kedvező árakkal és azonnali kiszállással. Számunkra az ügyfél elégedettsége jelenti az első számú kihívást, így garantáljuk, hogy Ön is maximálisan elégedett lesz az általunk elvégzett munkával.

Bízza ránk szivattyúja szervizelését! Ha minőségi munkát, hosszútávú megoldást és tapasztalt munkaerőt szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink valamelyikén és mi megoldjuk a problémát!

 

Gazdaságos és korszerű megoldás: Esővíz hasznosítás

Manapság a folyamatosan emelkedő közüzemi kiadások és a környezeti terhelés következtében egyre több gazdaságos és korszerű megoldás áll a felhasználók rendelkezésére, melyek a háztartások és egyéb létesítmények működéséhez szükségesek. Ezek közül az egyik jellemző a vízelőállítás és hasznosítás. A különböző innovatív lehetőségek közül az esővíz hasznosítás egyre szélesebb körben elterjedt eljárás, melynek következtében csökkenthető az anyagi kiadások mértéke és környezet terhelése.

Az esővíz hasznosítás alkalmazási területei:

 • A háztartást ellátó használati- és ivóvíz előállítása
 • Kerti öntözéshez szükséges vízmennyiség előállítása

Az esővíz hasznosítás során az átlagos ivóvíz mennyiségnek hozzávetőlegesen 50%-át megtakaríthatjuk, valamint ennek köszönhetően egy egyszeri befektetéssel rövidtávon megtérülő megoldást vezethetünk be otthonunkban.

Esővíz hasznosításhoz szükséges rendszerek kiépítéséért és szaktanácsadásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére, hogy gazdaságosan működtethesse otthonát!

 

Hasznos információk a kerti szivattyúról

Kertjébe szeretne szivattyút vásárolni és telepíteni? Érdemes néhány főbb szempontot tisztázni azelőtt, hogy megvásárolná a kérdéses berendezést.

Amire tudnia kell válaszolni az a következő: hol fog elhelyezkedni a kerti szivattyú, hol helyezkedik el a vízszint és mennyi a kút aktuális vízhozama.

Ezek után azt is tisztáznia kell, hogy mekkora teljesítményű szivattyú az, amelyre valóban szüksége van, vagyis mekkora a kert, mennyit locsol és milyen mennyiségű vizet használ ehhez. Szükséges még a kút átmérőjét is lemérnie, illetve azt is fontos megállapítani, hogy az adott kútnak mennyi a dinamikus és a statikus vízszintje. A dinamikus az üzemi, a statikus a nyugalmi állapotot jelöli.

Ezek azok a kezdő lépések, melyeket meg kell tennie az Ön igényeinek leginkább megfelelő kerti szivattyú kiválasztása előtt.

Ha a továbbiakban is kérdések merülnének fel Önben, csak keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken és vegye igénybe segítségünket! Vásároljon tőlünk megbízható és kiváló minőségű kerti szivattyúkat!

 

A fúrt kutak előnyei

A fúrt kutak egyre több kertben megtalálhatóak, számos előnyük miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A fúrt kút egy speciális fúróberendezéssel a földbe mélyített furatot jelent, melybe könnyedén összegyűjthetjük az esővizet, talajvizet, az alsóbb rétegekben pedig az ivóvízként is használható tiszta rétegvizet.

A kútfúrás megkezdése előtt fontos végiggondolnunk, hogy milyen célokra szeretnénk használni az így nyert vizet. A különböző igények miatt ugyanis különböző típusú vízre van szükségünk, legyen szó a kert öntözéséről, vagy akár a víz fogyasztásáról. A talajvíz kiválóan megfelel az öntözésre, amivel jelentős vízmennyiséget spórolhatunk, csökkentve ezzel a vízszámla költségeit. Háztartási célokra, mint a főzés, ivás, fürdés azonban már rétegvízre van szükségünk, melynek eléréséhez mélyebbre kell fúrnunk a kutat.

Ha Ön is szeretne fúrt kutat kertjébe és ezzel is jelentős költségeket spórolni a vízszámláin, keressen fel minket minőségi és precíz kútfúrási munkálatokért! Kútfúrással kapcsolatos kérdéseivel keressen minket bizalommal!

 

A kút víz tisztító rendszerek

A minőségi és tiszta víz elengedhetetlen az élet minden területén, hiszen létezésünk alapja a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, a rendszeres tisztálkodás, valamint a főzés, takarítás és egyéb alapvető feladatok és szükségeltek kielégítése. Manapság egyre többen döntenek az alternatív energia és víz előállítási megoldások alkalmazása mellett, melyek között a kútvíz hasznosítása kiváló lehetőséget jelent a különféle felhasználók számára.

A kútvíz hasznosítása számos esetben lehetséges:

 • Ivóvíz előállítás
 • Használati meleg víz előállítás
 • Egyéb lehetőségek

A kútvíz hasznosításához és tiszta víz előállításához szükséges a szennyezettvíz kiemelésére alkalmas szivattyúrendszer kiépítése, melynek köszönhetően minőségi és hosszú távon is jól működő víz előállítási rendszer biztosítható a különböző felhasználási igényeknek megfelelően.

Megbízható és korszerű szivattyú rendszerek kiépítésével és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért tekintse meg weboldalunkat, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

 

A szennyvízgyűjtéshez és szállításhoz szükséges szivattyú berendezések

A szennyvízgyűjtéshez és szállításhoz szükséges szivattyú berendezésekNapjainkban a környezetvédelem és a környezetterhelés csökkentése kiemelten fontos szempont, mind a lakossági, mind az ipari területeken, melynek szerves részét képezi a hulladékgazdálkodás és szennyvízkezelés egyaránt.

A szennyvíz, összetételének köszönhetően, jellemzően nagy mennyiségű szilárd részt tartalmaz, amely a környezetvédelem szempontjából igen káros lehet, így a megfelelő gyűjtési és szállítási rendszerek kiépítése során is figyelembe kell venni.

A modern szennyvízgyűjtő és szállító szivattyú berendezések kiépítése számos területen szigorú előírásokhoz kötött, valamint szükséges megoldás:

 • Természetes álló és folyóvizek
 • Mesterséges tavak és medencék
 • Öntözővizek és locsolóvizek lakossági, illetve ipari felhasználása
 • Tartályok, aknák és egyéb tároló rendszerek
 • Elárasztott területek vizeinek elvezetése
 • Háztartási gépek vízelvezetése
 • Talajvíz és szennyvízelvezetés
 • Egyéb esetek

Modern szennyvízgyűjtéshez és szállításhoz szükséges szivattyúrendszerek kiépítésével és tervezésével kapcsolatban keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Vízforgató és szűrőrendszer a medencékben

OLYMPUS DIGITAL CAMERAManapság egyre gyakrabban találkozunk olyan emberekkel, akik saját medencét építtettek. A forró nyarak és egyre emelkedő belépőjegy árak sok embert rávesznek az otthoni medence kialakítására. A medence rendszerének megépítése nem könnyű feladat, megvalósítása szakembert kíván.

Természetesen az igényes pihenés alapfeltétele ebben az esetben a víz állandó tisztasága, melyhez szükségünk van egy megfelelő szűrőberendezésre és szivattyúra. A vízben úszkáló, vagy a felszínén található szennyeződések kiszűréséért a szűrőberendezés felel, mely feladatot csak akkor tud megfelelően ellátni, ha a kiválasztott szivattyú teljesítménye illeszkedik a medence méretéhez.

Amennyiben az év hűvösebb időszakaiban is szeretnénk használni medencénket, érdemes beszereltetni olyan szűrőt és vízforgató berendezést, melyek fűtési keringető szivattyúval rendelkeznek. Természetesen mindezen berendezések működtetéséhez áramfelvétel szükséges, tehát a rendszer kiépítéséhez szakember segítségét kell igénybe vennünk.

Ha Ön is úgy döntött, szeretne egy saját medencét, a tökéletesen működő, minőségi vízforgató és szűrőrendszer kivitelezéséért keresse tapasztalt csapatunkat!

 

Hogyan működik a nyomáskapcsoló?

水を救う手Ha Ön éppen nyomáskapcsoló vásárlásán gondolkodik meglévő, vagy még éppen tervben lévő szivattyújához, az alábbi rövid összefoglalónk segítséget nyújthat a tájékozódásban.

Nyomáskapcsolót akkor használunk, hogyha szeretnénk automatizálni a szivattyú be- és kikapcsolását. A nyomáskapcsoló érzékeli a rendszerben a nyomáscsökkenést (például akkor, ha kinyitunk egy kerti csapot) és bekapcsolja a szivattyút, fordított esetben pedig kikapcsolja azt. A nyomáskapcsoló előre beállított értékekkel működik, amely az átlagos otthoni felhasználás számára épp ideális.

Nyomáskapcsoló vásárlásánál érdemes odafigyelni a kapcsoló működési nyomástartományára. Amennyiben a szivattyúnk zárónyomásának felső értéke meghaladja a nyomáskapcsoló nyomástartományának felső értékét, akkor érdemes másik kapcsoló után nézni.

Előfordulhat az is, hogy a nyomáskapcsolónkat egyedileg kell beállítanunk saját igényeinkhez szabva. Ebben az esetben segítségünkre lehet a nyomáskapcsoló kezelési útmutatója.

Amennyiben Ön számára is elsődleges szempont a minőség, bátran forduljon hozzánk termékeinkkel kapcsolatos igényeivel és kérdéseivel!

 

Teljes körű szolgáltatások profi szakemberektől

melykutszivattyu.huAz embernek mindig szüksége van különböző területeken segítségre, hiszen nem érthetünk minden munkálathoz és oldhatunk meg minden szakembert kívánó problémát, amivel életünk során szembesülünk.

Cégünk azért jött létre, hogy szakszerű segítséget nyújthasson különböző területeken, legyen az kútfúrás, házi vízellátás, esővíz hasznosítás, nyomásfokozás, talajvíz süllyesztő és átemelő gépészet, vagy szennyvízátemelés. Szolgáltatásaink igen széles körűek és a legnagyobb szakértelemmel végezzük tevékenységeinket. Vannak olyan problémák, melyeket minél gyorsabban tanácsos elhárítani, mert komoly károkat okozhatnak, ezért szakembereink számára nem csak a precizitás, hanem a gyorsaság is fontos.

Ha Önnek is akadnak olyan problémái, mellyel egyedül nem tud megbirkózni, bátran vegye fel a kapcsolatot szakértő munkatársainkkal! Mi megoldjuk a felmerülő problémákat, és segítünk kiépíteni új rendszereket, hogy a lehető legjobban érezhesse magát környezetében!

 

Kútdiagnosztikai vizsgálat: hogy ne érje meglepetés!

melykutszivattyu.huÚj házat, vagy telket vásárolt, de nincs információja az ottani kútról? Esetleg ellenőrizni szeretné frissen elkészült kútjának minőségét? Akkor érdemes elgondolkodnia a kútdiagnosztikai vizsgálat nyújtotta lehetőségekről. Ez a vizsgálat pontosan meg tudja határozni a kút paramétereit, eloszlatva minden kétséget.

A kútdiagnosztikai vizsgálat során először egy mérőszalag segítségével megmérjük a nyugalmi vízszintet és a talpmélységet. Ezt követően leengedünk egy próbaszivattyút, melyet eleinte lefojtott állapotban járatunk. A szállított vízmennyiséget fokozatosan növeljük, egészen azon érték eléréséig, amit folyamatosan bír a kút, jelentősebb homokolás nélkül. A kútdiagnosztikai vizsgálat e szakaszában mérjük meg a térfogatáramnál az üzemi vízszintet.

A munka végeztével eredményeinkről tájékoztatjuk ügyfelünket. Természetesen a vizsgálat során tudomásunkra jutott információk alapján szívesen ajánlunk a további elképzeléseihez szükséges gépészeteket, szivattyúkat is.

Megbízható, alapos kútdiagnosztikai vizsgálatért keressen minket elérhetőségeinken!

 

Tudnivalók a környezetvédelmi szivattyús rendszerekről

szivattyús rendszerekEgyre több szolgáltató, cég vagy üzem tartja fontosnak azt, hogy ne csak a megtermelt profitra koncentráljanak, hanem azzal is törődjenek, hogy mit hagynak hátra  a jövő nemzedékének.

Ezért egyre többen teszik le névjegyüket a társadalmi felelősségvállalás mellett, és fordítanak nagyobb gondot a környezetbarát rendszerek beépítésére gyártási és egyéb folyamatokban. A szennyvíz tisztítása is ezek közé a törekvések közé tartozhat, szerencsére ehhez már megbízható és könnyen beszerezhető berendezések állnak rendelkezésre. Ilyen a szennyvíztisztításhoz használt szivattyú is, melyet környezetvédelmi víztisztító rendszerekben használnak.

Ezek a szivattyúk, főleg mélykútszivattyúk, melyek a megtisztítani kívánt szennyvizet nyomják a tisztítóberendezésekbe, de a szivattyúk dolga a tisztított víz mozgatása is. Ezeket a berendezéseket a maximális hatás elérése érdekében ajánlott az átlagosnál gyakrabban szervizelni és karbantartani.

Szolgáltatásainkkal kapcsolatos tájékoztatásért vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

 

Érdekességek – Hogyan zajlik a kútfertőtlenítés?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA kutak tisztasága fontos tényező az ivóvizet tekintve. De hogyan is zajlik a kútfertőtlenítés pontosan?

A kútfertőtlenítés történhet klórmésszel és hipoval. A kevert klórmész folyadékot beleöntjük a kút vizébe és 24 órán keresztül állni hagyjuk. 1 nap múlva a víznek klórszagúnak és ízűnek kell lennie. Ha ez elmarad, akkor a műveletet meg kell ismételnünk kétszeres adag klórmésszel vagy hipoval. Fontos tudnivaló, hogy csak akkor hat a klórmész vizes oldata, ha elegendő szabad klór van a vízben.
Ahhoz, hogy ivóvíznek megfelelő vizet kapjunk a kutat néhány órán át pihentetnünk kell, majd folytatható tovább a szivattyúzás. Ezt a műveletet addig kell ismételni, amíg a klór szaga alig lesz érezhető.

Ha az eljárásoknak megfelelően végzi a kútfertőtlenítést, valószínűsíthető, hogy bakteriológiailag a tiszta vizet fog kapni, azonban ahhoz, hogy kellőképpen megbizonyosodjon a víz bakteriológiai állapotáról, érdemes szakszerű mintavételt végezni a kútfertőtlenítés során, ugyanis csak így lehet benne teljesen biztos.

Kérdés esetén bátran forduljon hozzánk, segítünk!

 

Hova ajánlott a mélykút szivattyú?

Hova ajánlott a mélykút szivattyú?A mélykút szivattyú a kerti szivattyúk közé tartozik. Minden olyan kút esetében bátran alkalmazható, ahol az átmérő már meghaladja a 10 cm-t. A mélykút szivattyú, ahogyan azt a neve is mutatja, akkor alkalmazható, amikor a vizet igazán mélyről kell vagy lehet csak felhozni. Ez a szivattyú akár 20 méteres mélységből is képes felszínre hozni az éltető vizet.

A mélykút szivattyúból mindenképpen olyan modellt érdemes választani, ami minőségi alapanyagokból készül, hiszen a szivattyúnak hosszú távon bírnia kell a földalatti körülményeket, erősnek és hatékonynak kell lennie. A hatékonyság mellett a biztonság is kiemelt jelentőséggel bír. A szűrők gondoskodnak arról, hogy a vízbe minél kevesebb homok, szennyeződés kerüljön, a precíz tervezés pedig a halk működést is biztosítja. Az új modellek esetében megoldott a motor túlterhelés elleni védelme, ugyanakkor könnyen és gyorsan telepíthetőek, energiatakarékosak.

Érdeklődjön legújabb modelljeinkről, és szerelje fel kertjét egy igazán hatékony segítséggel, mely leveszi a válláról az öntözés terhét!

Mit érdemes tudni a házi vízellátásról?

Mit érdemes tudni a házi vízellátásról?Manapság nehéz fenntartani egy ingatlant, az energiaárak emelkedése pedig csak még jobban nehezíti dolgunkat. Ön is takarékoskodik, ahogyan tud, mégsem lát viszont kisebb összegeket a számlákon? Ilyenkor érdemes számba venni a házi vízellátás újratervezését.

Ha kertes házzal rendelkezünk, sok gondot okozhat a kertfenntartással járó vízhasználat. Az öntözés igen sok vizet emészt fel, de természetesen azt sem szeretnénk, ha a pázsit kiszáradna, a virágok elhervadnának, a veteményes tönkremenne. Ebben az esetben a kútfúrás lehet a legjobb megoldás, és egy házi vízmű kiépítésével egyszerűvé, takarékossá válik az öntözés.

Az ingatlanon belül is érdemes megfontolni a házi vízellátást. A csapvíz használata helyett sok mindenre fel tudjuk használni az esővizet, pótolja a WC tartályhoz, a mosogatáshoz és a tisztálkodáshoz szükséges vizet. Ehhez szintén elengedhetetlen a minőségi vízmű kiépítése az ingatlan területén.

Ezek a házi vízellátási módszerek manapság egyre népszerűbbek a családi ház tulajdonosok körében, hiszen igen magas összegeket lehet velük megspórolni. Ha Ön is szeretné, hogy ingatlana energiatakarékosabb legyen, válasszon minket, szakembereink elvégzik a házi vízellátás kiépítését!

A vízkeringető szivattyú lehetőségei

keringető szivattyújaSzeretné kerti medencéjét korszerűsíteni, felújítani a következő szezonra? Régi keringető szivattyúja már nem működik kielégítően, és itt az ideje lecserélni azt egy újra? Szivattyúk értékesítése és karbantartása mellett az uszodatechnikában is a segítségére tudunk lenni, ezért forduljon hozzánk bizalommal, és szerelje fel medencéjét az általunk forgalmazott keringető szivattyúk egyikével!

A vízkeringető szivattyúk feladata, hogy fűtési rendszerekkel párosítva keringessék a forró vizet és felmelegítsék a medence vizét, így az hűvösebb időben is alkalmassá válik a használatra. A keringető szivattyú magánházak és egyéb ingatlanok fűtési rendszereinek vízkeringetésére is kiváló megoldás, mert ezzel villamos energiát is spórolhatunk.

Honlapunkon tájékozódhat a különböző modellek tulajdonságairól, de ha nem biztos benne, Önnek melyik lenne a legelőnyösebb választás, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kollégáink készséggel segítenek Önnek a választásban!

Miért van szükség talajvíz süllyesztésre?

talajvízMagyarországon számos területen súlyos gondokat okozhat a talajvíz, ezért érdemes tisztában lenni azzal, mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne származzon kárunk a jelenlétéből.

A talajvíz akkor keletkezik, amikor nagymennyiségű esővíz vagy olvadékvíz szivárog a talajba, ezáltal töltve ki a talajszemcsék közötti réseket. Abban az esetben, hogy ha annyira telítődik a talaj, hogy már a felszínén is megjelenik a vízréteg, a talajvizet belvíznek nevezzük.

Legyen óvatos, mert a talajvíz otthonában is kárt tehet! Elsősorban az olyan épülteknél, amelyek vizesedésre hajlamos anyagból lettek felhúzva, jelentős problémát jelent a talajvíz, hiszen hatására a ház alapja, falai meglazulhatnak vagy penészesedés léphet fel.

Annak érdekében, hogy ezt elkerülje, vegye igénybe talajvíz süllyesztő és átemelő gépészetekkel kapcsolatos szolgáltatásunkat, melynek során olyan megoldást hozunk létre, amely segít megvédeni ingatlanát!

Szakmai tanácsért keressen minket bátran, készséggel állunk rendelkezésére!

Bővebben a kútgépészetről

szivattyú Napjainkban egyre nagyobb az igény a kútvíz felhasználására házon belül is. Ugyanis a kútvizet nem csak a kert locsolására használhatjuk, hanem kitűnően alkalmas a WC öblítésére, mosásra és fürdéshez is. Ezzel jelentős összegeket spórolhatunk meg és egyben védjük Földünket is.

A kútgépészet egyik alapkelléke az akna, amelynek feladata a kútfejek elrejtése. Egyszerűen be kell ásni a földbe.

A kútgépészet legfontosabb része a szivattyú. A szivattyú látja el a fő feladatot, vagyis biztosítja a házban a vizet. Érdemes rá több pénzt szánni, hogy igazán jó minőséget kapjunk, aminek az élettartama akár a három-négyszeres is lehet! Cégünk csakis a legjobb minőségű szivattyúk forgalmazásával foglalkozik, hiszen az az érdekünk, hogy megbízhatóan működő szerkezeteket adjunk el vásárlóinknak.

Szükség van ezen kívül nyomáskapcsolókra és szintkapcsolókra, amelyek a szivattyúk vezérlését végzik.

Ha további információra van szüksége kútgépészettel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot!

A kútfúrás menete

A kútfúrás meneteA munkafolyamatok előkészületei során érdemes tudni, hogy mire vállalkozik. Az alábbiakban ebben nyújtunk segítséget, hogy tisztában legyen vele, milyen lépésekből is áll a kútfúrás.

A kútfúrás első lépéseként mindenképpen fontos egy tapasztalt, profi szakember kiválasztása, aki szakvizsgával rendelkezik. Cégünknél ezt már meg is találta!

A tervezés során a kút típusát át kell beszélni és figyelembe kell venni a talaj minőségét, szerkezetét és a vízrétegek elhelyezkedését is. Jó tudni, hogy a kútfúrás időtartamát jelentősen befolyásolják a talaj tulajdonságai. A talaj szerkezete, minősége úgy állapítható meg, hogy próbafúrásokat végzünk, ezáltal felderíthető a talaj és vízrétegek elhelyezkedése.  A próbaszivattyúzás során megállapítható a homokolási határ és a szivattyúzási mérték is, amit nem szabad túllépni. Végül kialakításra kerül a szűrőváz, mely a kút tisztításával áll kapcsolatban.

Ha Ön is kútfúrás mellet döntött, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, szakembereink gyorsan és hatékonyan végzik el a rájuk bízott munkát!

A családi medence modernizálása

A nyilvános fürdőknek és uszodáknak számtalan jogszabálynak kell megfelelniük a medencék melykutszivattyu.hutisztántartását és vizének keringetését illetően. Ezek az elvárások nem csak a modern kor, hanem a higiéniát és a szakszerű, egyszerű működést is elősegítik. Miért ne várnánk kell az otthoni úszómedencénktől is a modern uszodatechnikát?

A mai kor uszodatechnikájának egyik fő vívmánya a vízkeringetés. Amíg régen a medencéket felöltötték, majd leengedték bizonyos idő eltelte után, addig manapság már a modern vízkeringető szivattyúknak köszönhetően a víz folyamatosan forog, utántölt és cserélődik. Emellett az időjárás viszontagságait kikerülve lehetőség van olyan szivattyúk és berendezések beépítésére is, amely már a víz megfelelő hőfokon tartásáról is gondoskodik. Természetesen további uszodatechnikai extrák is beszerezhetők, az áramoltatóktól a szennyeződés szűrökig.

Cégünk szakemberei uszodatechnikát érintő tevékenységekben is jártasak, így ha családi medencét készül építeni, vagy a régit modernizálná, bátran keressen fel minket!

 

Talajvíz és belvíz kezelése

talajvíz és belvíz kezeléseMagyarországon rendszerint problémát okoz a talajvíz és a belvíz. Néha hiába tartjuk be a magas talajvízállásra vonatkozó figyelmeztetéseket, a gond elkerülhetetlen. De mit tehetünk, ha felmerül ez a probléma?

Szerencsére számos lehetőség közül választhatunk:

A zsomp a pince egyik sarkában kialakított, általában 40 x 40 cm-es gödör, ahol egy merülőszivattyút helyeznek el. A búvárszivattyú (merülőszivattyú) úszókapcsolóval van ellátva, így automatikusan dolgozik, és leáll, ha eltávolította a vizet. Sőt, ha megint betörne a talajvíz, már akkor kinyomja, ha megtelik a zsomp, így a helyiség nem kerül víz alá.

Másik lehetőség a búvárszivattyú alkalmazása helyett a felszíni szivattyú használata. Itt egy fontos dolgot meg kell említeni, mégpedig csak úgy indíthatjuk be, ha az első üzembe helyezés előtt teljesen feltöltjük vízzel.

A megfelelő szivattyú kiválasztását meghatározza a szivattyúzandó víz mennyisége és szennyezettsége, ezért mindenféleképpen érdemes szakember segítségét kérni.

Amennyiben a talajvíz az Ön életét is megkeseríti, forduljon hozzánk bizalommal, szolgáltatásaink között szerepel talajvíz süllyesztő és átemelő gépészetek kiépítése és forgalmazása!

 

A kútépítés menetéről bővebben

kútépítésA felszín alatti vízkészletek kiaknázása fúrt kutakkal lehetséges, melyek alkalmasak családi házak vízellátásának biztosítására. Az, hogy milyen legyen a kút típusa, több tényező függvénye, így például, hogy milyen mélységig kell lefúrni, milyen a vízadó réteg minősége, illetve mennyi vízre van szükség.

A kútfúrás első lépése az engedélyeztetés. Még mielőtt bármibe belefognánk, szükség van a megfelelő engedélyek beszerzésére. Ha a felhasznált vízmennyiség nem haladja meg az évi 500 köbméternyit, akkor a helyi önkormányzatnál lebonyolítható ez az ügymenet.

Ezután kezdődhet a kút kiépítése. Az előzetes méretezés során kijelölik a kút helyét és meghatározzák a méretét, a talaj minőségét, a kút funkcióját és a vízadó réteg szemcseszerkezetét figyelembevéve.

Ezt követően kerül sor magára a kútfúrásra, amit minden esetben bízzunk tapasztalt szakemberre, hiszen a kontár módon készült kutak egy idő után használhatatlanná válnak.

Ha kész a fúrás, szükség van még egy tisztítószivattyúzásra, majd pedig egy próbaszivattyúzásra. Az üzemi vízszint meghatározása az utolsó lépések egyike, ami segít eldönteni, hogy milyen szivattyú kerülhet a kútba. Végül a kész kútban a tisztítást követően, szakszerű szivattyúzással ki lehet alakítani a természetes szűrővázat és meg lehet kezdeni a víztermelést.

Kútfúrásra van szüksége? Keressen minket bizalommal!

 

Kertje fenntartása olcsón

Kertje fenntartása olcsónA március beköszöntével hivatalosan is megérkezett a tavasz. A növények felébrednek, a fák kizöldülnek, ennek örömére pedig mi is kimerészkedünk a kertbe, hogy szemügyre vegyük azt a tél után – hiszen itt az ideje a kertfelújításnak!

Egy szép kert alapfeltétele a folyamatos gondozás, a növények rendszeres locsolása és ápolása, egy nagyobb kert azonban sok pénzbe kerülhet, ez pedig – a különböző szerszámok, szerek mellett – a rendszeres locsolásnak “köszönhető”. A növényeknek szükségük van a folyamatos vízutánpótlásra, ami szárazabb időkben még jobban megnőhet, a rendszeres, nagymennyiségű vízhasználat viszont jócskán hozzájárulhat vízszámlánk növekedéséhez.

Ennek elkerülésére az egyik legjobb megoldás egy saját kút. A földfelszínben rejlő vízkészlet egy megfelelő kút által kinyerhető és számunkra, a szükséges gépeken kívül, nem jelent plusz kiadást.

A víz feljuttatása a kútból egy megfelelő szivattyút igényel. Kútszivattyúkkal foglalkozó cégünknél megtalálhatja az Önnek megfelelő szivattyút, hogy hasznosíthassa kertjében ásott kút által termelt vizet, sőt, mi segítünk Önnek a megfelelő kút felmérésében és kifúrásában is!