Kút szivattyú

Köztudott tény, hogy az ivóvíz ára az elmúlt években több száz százalékkal emelkedett, és az is biztos, hogy e növekedés tovább fog tartani ezért nem csoda, hogy egyre többen keresik annak módját, hogy miként lehetne csökkenteni a már említett költségeket.

Mélykút szivattyú

Mélykút szivattyú

Mind több háztartásban ismerik fel, hogy sok esetben (pl.: kertek öntözése, házi vízellátás, a gépkocsik mosása, WC-k leöblítése, takarítás, …stb.) nem feltétlen szükséges ivóvíz tisztaságú vizet felhasználni és megfizetni. E helyzet áthidalására sokan választják a saját kút használatát vagy az esővíz összegyűjtését. Továbbá olyan helyeken, ahol még nincs kiépítve ivóvíz-hálózat, a házi vízellátás legmegbízhatóbb megoldása a kútból történő vízellátás.

Kút szivattyú

Kút szivattyú

A gépészetet kút mellett aknában, vagy épületen belül egy mellékhelyiségben szokás elhelyezni. Figyelembe kell venni, hogy a gépészet az IP védettségének megfelelő környezetbe kerüljön, ill. az akna vagy gépház elárasztás ellen is védett legyen.

Szárazbeépítésű szivattyúk általában a hydrofor tartály, nyomáskapcsoló és nyomásmérő óra közvetlen közelében kerülnek elhelyezésre.

A rendszerekbe érdemes vízszűrőt beépíteni, ha a víz minősége megkívánja, akkor vízkezelő egységet is. Gazdasági számítások alapján, átlagos használat esetén – mai árviszonyok mellett – a kútgépészet 1-3 év alatt megtérül.

 

Cégünk nem csak a megfelelő szivattyúk kiválasztásában és megvásárlásában nyújt segítséget, hanem kulcsrakész szivattyús rendszerek kivitelezését, megfelelő szervizháttérrel rendszerek karbantartását is vállalja.

Szivattyúválasztással és vásárlással kapcsolatban kérjen tanácsot itt!